In het Nederlands

Classé dans : Non classé | 0

Beste leerkracht, pedagoog en liefhebber van het lesgeven,

In het kader van de opening in september 2017 van het Lycée Intégral Roger Lallemand (LIRL), een nieuwe gemeentelijke middelbare school in Sint-Gillis, zijn we op zoek naar 3 Nederlandstalige leerkrachten. Het LIRL hanteert een vernieuwende pedagogische aanpak waarbij het leren transdisciplinair benaderd wordt. Zo worden de lesmodules voorbereid door meerdere leerkrachten, en is de inhoud van de modules een combinatie van klassieke en nieuwe leerdomeinen (zoals psychologie, sociologie, …).

Concreet wil het LIRL zijn team verstrekken met Nederlandstalige leerkrachten, die in de Nederlandse taal verschillende lesmodules kunnen geven aan hoofdzakelijk Franstalige leerlingen. Het gaat hier dus niet specifiek over het onderwijzen van het Nederlands, maar wel om in het Nederlands les te geven (analoog aan “les écoles en immersion” in Brussel en Wallonië).

Indien deze aanpak je aanspreekt, nodigen we je uit om de documenten in bijlage te raadplegen waarin je meer details en uitleg vindt. Nieuwsgierig? Neem deel aan onze tweewekelijkse werksessies waar we de lesmodules ontwikkelen in aanloop van de opening van het LIRL. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de vzw les Pédagonautes (kalender in bijlage). Je bent ook welkom op de infosessie over de inschrijvingen voor het 3de, 4de en 5de schooljaar op donderdag 16 maart 2017 om 18h30, op het Stadhuis, 39 Maurice Van Meenenplein, 1060 Sint-Gillis.

De aanwervingsprocedure vangt aan in april 2017 en sollicitaties kunnen vanaf heden ingestuurd worden (job.enseignement@stgilles.irisnet.be). Kandidaturen van Nederlandstalige leerkrachten worden sterk aangemoedigd.

Neem contact op met ons op het nummer 0478/695896 of stuur een email naar info@lespedagonautes.be
In de hoop je binnenkort te mogen verwelkomen!

 

Met vriendelijke groeten,

presentatie LIRL_NL

Calendrier réunions profs 16 17